Josten på langs med Olden Aktiv
863694980.jpg340383401.jpg

olden_logo.jpg

Booking
97 40 40 14

Josten på langs 2013

Bli med Olden Aktiv på en av Norges vakreste og mest spektakulære skiturer: Jostedalsbreen på langs, eller Josten på langs som den heter på folkemunne.

Olden Aktiv har arrangert skiturer over Jostedalsbreen siden 1999. I løpet av disse årene har vi guidet hundrevis turglade mennesker over breen. Noen ganger i strålende sol, andre ganger i snødrev og tåke, som en regel en kombinasjon. Med Josten vet vi aldri. Det vi vet, imidlertid, er at folk, etter tre dager på ski, er glade, stolte og skikkelig fornøyd. Det har de all grunn til.

Vi tilbyr to alternativer: Jostedalsbreen på langs fra Bødal og
Jostedalsbreen på langs fra Erdal. Førstnevnte har noe lettere oppstigning. Sistnevnte har "Småttene". Begge turer byr på fantastiske og spektakulære naturopplevelser. Hvis vær og føre tillater det, blir det tur på Lodalskåpakåpa. Det skjer ofte. Under finner du opplysninger om datoer, priser, transport, m.m.
 
     På vei ned Lodalsbrekka fra Erdalsbreen. Småttene (sprekkområde) midt i bildet.

Jostedalsbreen har et areal på 486 km2 og er med dette Europas største isbre på fastlandet. Breen utgjøres av et enormt breplatå og mellom 40 og 50 brearmer som "renner" ned i dalene som omkranser breen. Jostedalsbreen er ca 100 km lang og bredden variere mellom 10 - 15 km. Det høyeste punktet på selve breplatået er Høgste Breakulen med sine 1957 m.o.h. Opp av ismasivet reiser fjelltopper seg. Lodalskåpa er den høyeste av dem alle og rager majestetisk med sine 2083 meter.


Datoer 2013
9. mai - 12. mai fra Bødal. Oppmøte kvelden 9. mai, eller etter avtale med guide
17. mai - 20. mai fra Bødal / Erdal. Oppmøte kvelden 17. mai, eller etter avtale med guide

Pris og påmelding
Pris kr 1.750 per deltaker. Prisen inkluderer lokalkjent brefører og nødvendig bre- og sikringsutstyr. Minimum antall deltakere er 6. Ved få påmeldinger, slår vi sammen turer. Dette skjer i samråd med deltakerne. I tillegg til prisen over kommer utgifter til overnatting og transport. Mer om dette lenger ned.

For påmelding, bruk kontaktfeltet i menyen eller ring oss. Påmelding er gyldig når deltakeravgift er innbetalt. Ved påmelding får deltakere tilsendt detaljert utstyrsliste og praktisk opplysninger.


Fysisk form og utstyr
Du trenger ikke å være supermann eller superkvinne for å gjennomføre turen. Med vilje og godt humør kommer du langt. Når det er sagt, bør du være i god fysisk form, og like viktig: du bør vite hvordan det er å gå på tur med tung sekk (18 - 22 kilo). Vi opplever at folk undervurderer egne forutsetninger, andre overdriver. Er du er usikker på egne kvalifikasjoner, spør oss.

Olden Akitv sørger for nødvendig bre- og sikringsutstyr. Annet utstyr tar deltakerne med selv. Ved påmelding for deltakeren tilsendt detaljert utstyrsliste. Før du eventuelt går til anskaffelse av nytt utstyr, spør en kollega eller en venn. Kanskje du kan låne? Deltakerne organises i teltlag. I utstyrslisten står det spesifisert hva hvert teltlag skal ha med.


Transport, oppmøte og overnatting
Du kan ta buss eller bil. Det enkleste er bil. Med bil sørfra: Du passerer avkjørselen til Fjærland og bremuseet (på din venstre side). Noen små kilometer senere ser du skilt til Supphellebreen (peker til høyre). Ta av her. Her er det også en busslomme. Sett av utstyr og en person til å holde vakt. Kjør knappe 3 kilometer til gården Øygard. Her finner du en stor parkeringsplass på høyere side (umulig å ta feil). Husk kontanter til p-avgift. Gå tilbake til busslommen - ca 20 minutters rask gange. Bussen (i retning Styn) passerer 16.50 og er fremme i Loen 18.40, i Stryn 18.55. Sogn Billag reviderer rutetabellene 1. mai hvert år. Sjekk nettsidene for nøyaktig avgang eller ring 57 67 66 00.

De som går fra Bødal hopper av i Loen. Oppmøte på Lo-Vik Camping i 19.30-tiden kvelden før turavgang. De som går fra Erdal tar bussen til Stryn og videre med taxi til Grande Camping i Erdal. Oppmøte avtales med guide. Vi overnatter i telt eller hytte, stort sett hytte. Turen fra Bødal starter med taxi til Bødalsseter kl 08.00. Deltakerne betaler selv for overnatting og taxi.

Ved bestilling, les våre betingelser.
Web: Thesignon